Последиците за здравето Ви могат да бъдат доста сериозни.1. Полуготови мюсли

...
Последиците за здравето Ви могат да бъдат доста сериозни.1. Полуготови мюсли
Коментари Харесай

Никога не яжте тези 5 храни на закуска

Последиците за здравето Ви могат да бъдат много съществени.

1. Полуготови мюсли и каши

Звучи парадоксално, само че мюслите за закуска са неприятна концепция за вашето здраве.  Всеизвестно, е че кашите са добър вид за закуска, защото съдържат доста нишки, хранителни субстанции, витамини и минерали. Но кашите, които са основани за бързо подготвяне са лишени от всичките тези потребни съставни елементи. При производството им те се подлагат на специфични обработки, след която в тях не остава съвсем нищо потребно. Колкото до мюслите – това също са обработени зърна с добавеми сушени плодове, орехи и семена. В този артикул има прекалено много захари, а също по този начин съдържа оцветители, консерванти и ароматизатори.

2. Сандвич със колбас

Тази обичайната за мнозина закуска е една от най-вредните. Комбинацията от пшеничен самун, масло и колбас (в множеството случаи – не с най-високо качество) е комбиниране на елементарни въглехидрати и нездравословни мазнини, които оптимално бързо се лепят по талията. Най-полезно за здравето е този сандвич да бъде сменен от пълнозърнест самун с варени или запечени зеленчуци.

3. Пакетирани “натурални ” сокове

Преобладаващото мнозинство от пакетираните сокове се създават по технологията на възобновяване от суха маса с прибавянето на вода, захар и други съставни елементи, подобряващи вкусовите качества на сока. А вместо плодова каша в сходни сокове постоянно се прибавя пектин или пюре от цвекло. На процедура в тях липсват потребните съставни елементи от пресните сокове. Те фактически са потребни, само че не трябва да се използват заран на празен корем, защото раздразват лигавицата му.

4. Шоколадови или орехови кремове

В тези артикули няма нито шоколад,  нито орехи. Те се подготвят от хидролизирани растителни масла, изсъхнало мляко и разнообразни вкусови добавки. Редовната им приложимост утежнява обмяната на веществата. По-добре е вместо тях да се ядат сладко или конфитюр.

5. Топено сирене

Най-добре е въобще да се откажете от него и да не го ядете нито на закуска, нито на обяд, нито на вечеря. В наличието му доминират мазнини, а самото то се подготвя от остатъците при производството на кашкавал.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР